Onze historiek

Na jaren aan wijntoerisme gedaan te hebben, zijn we met de hulp van onze vriend Eddy gestart met de rechtstreekse import van wijnen. Op 16 juni 2010 hebben we dan uiteindelijk onze eigen wijnhandel opgericht.
We zijn gestart met een assortimentje van ongeveer 40 Franse wijnen, hoofdzakelijk uit de regio Bordeaux en Zuid Bourgogne. Een tweetal jaar later zijn er dan ook een aantal Italiaanse wijnen bijgekomen uit Umbrië en Toscane. Nadien hebben ook wijnen uit Portugal en Duitsland deel uitgemaakt van ons assortiment.

Op dit ogenblik ligt onze focus op wijnen uit de Bordeaux-streek in Frankrijk en de regio Umbrië in Italië. Zo bestaat ons (voorlopig) rechtstreekse assortiment uit een mooi gamma van een 100-tal wijnen.
Naast onze eigen import werken we ook nauw samen met gerenommeerde collega’s uit Oost- en West-Vlaanderen. Hierdoor kunnen we een veel breder gamma aanbieden.

Maar we blijven natuurlijk op zoek gaan naar de unieke creaties van de kleine lokale wijnmakers. Dit is voor ons de kern van de zaak, wij trachten wijndomeinen naar België te halen die anders enkel lokaal verkrijgbaar zouden zijn. Wij willen hen de kans bieden om als wijnmaker te groeien door hun wijnen aan de Belgische markt te presenteren.

Wim, Christel en Gerben

Over W-I-M

Uw wijnhandelaar met een focus op unieke, kwaliteitsvolle wijnen aan een mooie prijs.

Uw partner voor: